ظروف تفلون چند دهه پیش جهت پخت و پز جایگزین ظروفی شدند که از جنس استیل، روی و مس بوده و به خوبی در آشپزخانه ی منازل جا خوش کرده بودند. نکته ای که باعث شد ظروف تفلون مورد توجه افراد به ویژه بانوان قرار بگیرد خاصیتی از تفلون بود که بعد ها با همین عنوان هم در بازار معروف شدند: “نچسب بودنِ” آن ها.
مشکلاتی که هنگام طبخ غذا در ظروف روی معروف به روحی، ظروف استیل و مسی وجود داشت با سرویس قابلمه تفلون کاملا حل شده بود. به خصوص که قابلمه های استیل با کف سه لایه در بازار وجود نداشت و همین موضوع قابلمه های استیل را بیشتر مستعد چسبیدن می کرد که قطعا اتفاق خوشایندی برای هیچ آشپزی نیست.
از طرفی قابلمه های تفلون با پوشش داخلی تیره و کاملا متفاوت با استیل، روی و مس بودند که ظاهر ظرف را جذاب می کرد.
تمام این نکات دست به دست هم دادند تا تفلون جایگاهی ثابت در آشپزخانه ها پیدا کند
در این مقاله به طرز صحیح استفاده از ظروف تفلون و ظروف نچسب و سرامیکی و گرانیتی می پردازیم:
طریقه استفاده از ظروف تفلون و سرامیکی و گرانیتی
امروزه استفاده از ظروف پخت و پز دارای پوشش تفلون و سرامیک بسیار فراگیر می باشد و با وجود انواع ظروف پخت و پز مانند ظروف استیل ، ظروف پرکس ، ظروف لعابی و ظروف مسی باز هم ظروف تفلون و سرامیک مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است . پس برای حفظ کیفیت و سلامت این ظروف نکاتی را ذکر میکنیم که با رعایت این نکات انواع ظروف تفلون و ظروف سرامیک شما کاملا سالم خواهند ماند و کیفیت خود را در دراز مدت از دست نخواهند داد .
نکات قابل توجه در مورد استفاده از ظروف تفلون ، ظروف چدن ، ظروف سرامیکی و ظروف گرانیتی :
- در هنگام خرید ظروف تفلون و ظروف سرامیک حتما به مارک این ظروف دقت نمایید و از برندهای متفرقه به خاطر قیمت پایین این نوع محصولات به هیچ عنوان استفاده نکنید . از این رو ظروفی که خریداری میکنید حتما باید دارای نشان استاندارد باشند و اگر محصول خریداری شما ایرانی باشد حتما علاوه بر نشان استاندارد ، تاییده از وزارت بهداشت نیز باید داشته باشد . حتما پیش خود میگویید مگر این چنین ظروفی هم در بازار موجود هستند ؟! جواب بله است . شرکت کالوش تولید کننده انواع ظروف تفلون بصورت قابلمه و ماهیتابه تک و سرویس در پارچه های مختلف می باشد و دارای نشان استاندارد و تاییده از وزارت بهداشت و دارای پروانه وزارت صنعت معدن و تجارت می باشد .
نشان استاندارد ایران و اروپا در ظروف تفلون و نچسب
- در هنگام آشپزی با انواع ظروف پخت و پز همواره از شعله مناسب استفاده نمایید . زیرا شعله زیاد به ظرف شما آسیب می زند و در کوتاه مدت باعث خرابی ظروف نچسب شما خواهد شد.
استفاده از شعله مناسب هنگام آشپزی
- همواره از قاشق های مخصوص برای ظروف نچسب و ظروف تفلون استفاده کنید . قاشق های مخصوص ظروف تفلون مانند قاشق یا کفگیر چوبی و یا کفگیر و ملاقه های با روکش تفلون می باشند . هرگز از قاشق استیل و یا وسایل مشابه ان در ظروف تفلون استفاده نکنید چرا که قاشق استیل کاملا به پوشش نچسب آسیب می زند و ان را از بین می برد .
قاشق مخصوص ظروف نچسب و تفلون
- درهنگام شستشوی ظروف تفلون و ظروف سرامیک نیز از اسکاچ و سیم زبر استفاده نکنید و حتی الامکان از ابر و یا اسکاچ های مخصوص ظروف تفلون استفاده نمایید .
استفاده از اسکاچ نرم و مخصوص ظروف نچسب و تفلون
- از ظروفی که پوشش تفلون آنها از بین رفته است استفاده نکنید . ظروفی که خاصیت نچسب خود را از دست داده اند و پوشش تفلون آنها از بین رفته است قابل ترمیم نیستند و هرگز انها را بازسازی نکنید .
عدم استفاده از ظروفی که تفلون انها رفته
- قبل از اولین استفاده از ظروف تفلون و ظروف نچسب ، انها را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید . پس از شستشوی ظروف تفلون و یا سرامیکی و یا گرانیتی چند قطره روغن مایع را درون ظرف ریخته و به وسیله پارچه ای نرم تمام سطح داخلی ظرف را روغن کاری نمایید .
ریختن روغن قبل از استفاده از ظروف نچسب
- در هنگام آشپزی با ظروف تفلون ، اول همیشه روغن را در ظرف بریزید بعدا ظرف را روی اجاق گاز و شعله مناسب بگذارید . هیچ گاه قابلمه ، ماهیتابه و سایر ظروف تفلون را خالی بر روی شعله قرار ندهید با رعایت این ۷ نکته ، ظروف تفلون و ظروف نچسب شما همواره کیفیت اولیه خود را حفظ خواهند کرد و شما هیچ نگرانی در استفاده از این ظروف نخواهید داشت .
در پایان شرکت های کارال، زوپینی و نیولایف تولیدات با کیفیتی در زمینه ظروف تفلون و نچسب دارند . شما بر حسب سلیقه خود می توانید هر یک از این محصولات را انتخاب و خریداری نمایید .